Wie wij zijn

Jan WijnenJan Wijnen

Is de voorzitter van de stichting FvA.   Hij is een gepensioneerd directeur van een koepelorganisatie van verzorgingstehuizen in zuidelijk Limburg en heft als zodanig een brede ervaring op het gebied van bestuur en management.   Jan is een lid van de Rotary in Maastricht en als zodanig actief in andere liefdadigheid-, en ontwikkelingsprojecten.

Roland SmitRoland Smit

Is onze secretaris, van beroep oogarts en woonachtig te Purmerend.   Als jonge arts werkte hij in Somalië, Tsjaad en Afghanistan en kent derhalve de problemen waarmee de rurale bevolking in Afrika kampt.  Zelf is hij een actieve sportfietser en heeft verschillende modellen, van race tot toer-.

 

Dirk Delchambre

De penningmeester van de stichting vertegenwoordigt de Vlaamse tak van onze stichting.   Als succesvol architect en leraar heeft hij samen met zijn studenten een groot aantal initiatieven in het ontwikkelingswerk op zijn naam staan.

 

 

Aad op 2013-06-28 AmsterdamAad van Geldermalsen

Is de oprichter van de stichting en de huidige directeur en coordinator van activiteiten zowel in Nederland als in Zimbabwe.   Hij woont (sinds 1992) meestentijds in Harare, Zimbabwe waar hij door zijn werk in het land direct heeft geleerd wat zelfs een oude fiets kan betekenen voor een arme student, (land-) arbeider of ‘security guard’.

Zijn oorspronkelijke beroep is arts, later epidemioloog en volksgezondheid adviseur.  Zijn passie voor fietsen als een van de meest efficiënte (en gezondste!) manieren van voortbewegen is hem bijgebleven sinds zijn prilste jeugd in Nederland en als student in Gent.

De Stichting Fietsen voor Afrika werd ingeschreven in de Kamer van Koophandel onder nummer 60800488.  De details kunnen hier gevonden worden:   KvK_fietsenvafrika

De statuten van de stichting zijn te hier te downloaden

LATEST NEWS

Dit wordt ons nieuwe logo en website